Berichten getagd ‘Autoriteit Persoonsgegevens’

AVG: hoe verliep de eerste maand?

AVG hoe verliep de eerste maand

Inmiddels wordt de AVG ruim een maand gehandhaafd. Veel bedrijven hebben in de afgelopen maanden bergen verzet om de wetgeving te kunnen naleven, maar er zijn ook genoeg organisaties die nog steeds druk bezig zijn om alles op orde te krijgen. Intussen vonden diverse ontwikkelingen plaats rondom privacy. In deze blog geeft onze privacyjurist Imme…

Lees meer

Nog enkele dagen voor de AVG: ben jij er al klaar voor?

Nog één week voor de AVG ben jij er al klaar voor

Het einde is in zicht: vanaf aankomende vrijdag handhaaft de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) de AVG . Onlangs bleek dat zeven op de tien mkb-bedrijven op 25 mei 2018 niet klaar zijn voor de AVG. Dit is zorgwekkend, helemaal omdat onder de nieuwe wetgeving de AP extreem hoge boetes mag uitdelen. Zeker voor de kleinere bedrijven…

Lees meer

De AVG: wat te doen tot 25 mei?

In ons eerdere artikel staat vermeld wat enkele nieuwe privacyvereisten zijn onder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Als bedrijf is het dan ook de bedoeling dat je inmiddels druk bezig bent met het ‘privacyproof’ maken van je organisatie. Maar voor niet iedereen is duidelijk wat er nu moet gebeuren tot de nieuwe situatie van kracht…

Lees meer

Privacy: WhatsApp verliest rechtszaak tegen Autoriteit Persoonsgegevens

Privacy: WhatsApp verliest rechtszaak tegen Autoriteit Persoonsgegevens WhatsApp moet in Nederland een vertegenwoordiger aanwijzen als aanspreekpunt voor gebruikers en privacyinstellingen. Dat heeft de rechtbank in Den Haag bepaald. De rechter kwam tot deze beslissing omdat dit moet volgens de Wet bescherming persoonsgegevens nu de chatdienst gegevens verwerkt van Nederlanders. Als WhatsApp geen vertegenwoordiger aanstelt, kost dat een…

Lees meer