Merknaam veranderen? Dat kan!

Er kunnen meerdere redenen zijn voor het veranderen van een product- of merknaam. Een merk kan zich bijvoorbeeld op iets anders gaan focussen en wil met die reden zich anders positioneren op de markt, door middel van een nieuwe product- of merknaam. Het gevaar is dan wel dat het kan zijn dat je opnieuw naamsbekendheid moet creëren. Ook moet je weer opnieuw checken of de merk- of productnaam nog wel beschikbaar is. 

Afgelopen week kondigde Microsoft aan, dat hun bekendste bundel van apps, ‘Office’ niet meer te vinden zal zijn onder deze merknaam. Na 32 jaar is besloten om Office te rebranden naar ‘Microsoft 365’. Individuele programma’s zoals Word, Outlook, Teams, Excel en PowerPoint blijven wel hun eigen naam behouden. 

De verandering wordt allereerst vanaf november doorgevoerd bij Office.com, en begin volgend jaar zal er een automatische update zijn voor Android en iOS, die de Office-app volledig update naar Microsoft 365. Gebruikers hoeven bij deze update niet bang te zijn dat persoonsgegevens of bestanden verloren gaan: voor nu betekent het dat Office verder gaat onder een nieuwe naam, in een nieuw uiterlijk. 

De app zal onder andere voorzien zijn van allerlei nieuwe modules die vanaf vandaag, november, of volgend jaar gebruikt kunnen worden door alle gebruikers van Microsoft 365. Een module die nu al te gebruiken is is de module Create, waarin gebruikers nieuwe soorten inhoud en sjablonen kunnen creëren.  Er zullen ook nieuwe tools en features komen. De feature “My Content” gaat een centrale locatie weergeven waarin alle inhoud kan worden bekeken en worden geopend – gemaakt door de gebruiker of gedeeld met de gebruiker – ongeacht waar het is opgeslagen. Met de feature “Welcome Badging” kunnen gebruikers hun Microsoft 365-abonnement status zien en het opslag gebruik bijhouden op één gemakkelijke plaats. Ook nieuw is de feature “Feed”. Hieronder wordt relevante content van gebruikers op basis van met wie zij samenwerken en waaraan zij individueel werken, weergegeven via een eenvoudig te begrijpen interface om de workflow van gebruikers te vereenvoudigen. Tot slot de feature “Tagging”, waarin er een nieuwe manier wordt gecreëerd om persoonlijke inhoud te groeperen en organiseren, met aangepaste tags voor alle soorten inhoud. 

Overweeg jij om jouw merknaam te veranderen? Of overweeg je andere veranderingen m.b.t jouw merk? Wij helpen jou graag. Neem contact met ons op voor bijvoorbeeld een uitgebreid beschikbaarheidsonderzoek en daarnaast het adviseren over het aanhouden/verkopen van uw merk.