Wilmar van Otigem

Pas op voor misleidende facturen!

Wilmar van Otigem

De Merkenregisters zijn openbaar. Helaas zijn er hierdoor diverse malafide partijen actief die facturen verzenden voor opname van jouw merk- of modelregistratie in niet-bestaande of niet-officiële registers. Deze bedrijven gebruiken vaak namen en logo’s die doen denken aan overheidsinstanties, zoals bijvoorbeeld World Bureau Intellectual Property, International Bureau for Intellectual Property, International Register for Trademark and Patent, WIPOT of BMV Benelux Merken Vernieuwing.

Er zijn nu zelfs enkele varianten van dergelijke misleidende facturen opgedoken waarop de namen en de logo’s van bestaande officiële merkeninstanties als het Europese Merkenbureau EUIPO en het Internationale Merkenbureau WIPO worden gebruikt.
Betaal deze facturen niet.
Het betreft een vorm van misleidende en frauduleuze acquisitie. Betaal deze facturen niet en gooi ze gewoon weg. Alle correspondentie over jouw geregistreerde merken en modellen, inclusief facturen en vernieuwingsherinneringen, zal via ons lopen. Ontvang je een factuur van een andere partij en twijfel je over de echtheid daarvan, stuur een scan van het document gerust ter beoordeling naar ons toe.
Waarschuw ook je collega’s en de financiële afdeling voor deze misleidende facturen. Als een dergelijke factuur wordt betaalt is het geld weg en krijg je er niets voor terug.