Eerste gratis robot-jurist voor Google Home

Vragen stellen aan jouw jurist wanneer het jou uitkomt. Dat kan vanaf vandaag met onze eerste robot-jurist op Google Home. Met commando ‘Hey Google, ik wil advies van een jurist’ kan de gebruiker gratis juridisch advies inwinnen. Wij spelen met deze innovatie in op de groeiende behoefte aan juridische dienstverlening ‘on demand’. De AI-robot-jurist ligt in lijn met onze ambitie om juridische service voor iedereen toegankelijk te maken.

Robot-jurist vervangt eerstelijnsjurist
Onze gratis robot-jurist op Google Home is een uitkomst voor consumenten en professionals die snel, gratis en op ieder moment van de dag geholpen willen worden met de meest gestelde juridische vragen. De service richt zich in eerste instantie op arbeidsrechtgerelateerde kwesties. Op korte termijn breiden wij de dienstverlening uit naar bredere rechtsgebieden. Vanaf het Google Home-domein ‘Advies van een jurist’ blijven wij vernieuwen met onder meer nieuwe talen, vragen en antwoorden.

Onze medeoprichter en advocaat mr. Piet-Hein Boekel heeft de ambitie om juridische dienstverlening laagdrempeliger te maken. Boekel: “Wij hebben veel ervaring opgedaan met eerstelijnsvragen van consumenten en professionals. Deze is onze inspiratie geweest om mensen te helpen met een robot-jurist op Google Home. De eerste reacties zijn zeer positief. Ik verwacht dat de robot-jurist op den duur de eerstelijnsjurist gaat vervangen.”

Besparing op juridische conflicten, business model advocatuur verder onder druk
De robot-jurist kan flinke besparingen opleveren en het business model van de advocatuur beïnvloeden. Boekel: “In Nederland hebben jaarlijks gemiddeld meer dan vier miljoen mensen tenminste één arbeidsconflict. Onderzoek wijst uit dat een dergelijk conflict gemiddeld 27.094 euro kost. Als je ervan uitgaat dat mensen met de robot-jurist beter geïnformeerd zijn en eerder weten waar ze juridisch staan, dan kunnen conflicten minder snel escaleren en in de kiem worden gesmoord. Dit kan tot een enorme kostenbesparing leiden. Vooral als je je realiseert dat naar verwachting 95% van de Nederlandse bevolking binnen twee jaar een smartspeaker gebruikt. Naast de voordelen dat de robot-jurist nooit in bespreking zit en 24/7 bereikbaar is, is de service – in tegenstelling tot een advocaat – gratis. De robot-jurist stuurt geen factuur voor 6 minuten bellen, waardoor het bekende ‘uurtje-factuurtje-model’ van de advocatuur verder onder druk komt te staan.”

Mark Wiggelaar

Mis niets meer, ontvang wekelijks het laatste juridische nieuws!

Waarom Capri Sun haar vormmerk kwijtraakte

Waarom Capri Sun haar vormmerk kwijtraakte. Vrijbrief om de nietigheid van haar modelregistraties in te roepen?

Door Roos Sibbes | juli 31, 2019

Capri Sun, producent van kinderdrankjes in de bekende sta-zakjes, raakt haar vormmerk kwijt. Wat betekent dat in de praktijk?   Wat speelde zich af? Capri Sun Ag (hierna: Capri Sun) brengt kindervruchtensappen in de bekende ‘sta-zakjes’ op de markt onder het merk CAPRI SUN. Capri Sun heeft in 1997 een Internationale aanvraag voor een vormmerk…

Intersnack kraakt een harde noot met het merkrecht op Tijgernootjes

Intersnack kraakt een harde noot met het merkrecht op Tijgernootjes

Door Bodil Koppejan | juli 10, 2019

Iedereen kent de lekkernij wel van een feestje of van een gezellig avondje op de bank: het Tijgernootje. Sinds 1993 produceert en verhandelt Frito-Lay, eigenaar van Duyvis, de welbekende pinda waarvan de buitenste laag twee verschillende kleuren heeft waardoor er een tijgerpatroon ontstaat. Onlangs boog de rechtbank Gelderland zich over een zaak waarin het uiterlijk…

Koop is koop

De man met de hamer: koop is koop!

Door Babette van de Venne | juli 17, 2019

Op grond van de wet moet aan twee ‘simpele’ vereisten worden voldaan om een rechtsgeldige overeenkomst tot stand te laten komen. Er moet sprake zijn van een aanbod en van de aanvaarding van dat aanbod. Dit klinkt heel simpel, maar vaak ligt het toch iets genuanceerder dan dat. Een goed voorbeeld hiervan is de zaak…

#4, Vakblad Aannemer, waarschuwingsplicht

‘Er blijft weinig over van de eerste etage’: voldoende waarschuwing?

Door Babette van de Venne | april 30, 2019

Bij het uitvoeren van aannemingswerkzaamheden kan schade ontstaan. De opdrachtgever stelt zich in zo’n geval vaak op het standpunt dat er sprake is van wanprestatie, en houdt de aannemer aansprakelijk voor de schade. Aansprakelijk zijn voor schade vindt niemand prettig en zeker niet als de schade groot is. Daarom proberen aannemers hun aansprakelijkheid vaak contractueel…