Meet members: MobielAbonnement.nl

Meet members: MobielAbonnement.nl

In de rubriek ‘Meet members’ geven onze members een kijkje in hun keuken. Deze keer spraken we met Floris van Vredendaal, eigenaar van onder andere MobielAbonnement.nl. Zijn belangrijkste ondernemersles? “Durf eigenzinnig te zijn.”

Meet members: MobielAbonnement.nl

Als 17-jarige kocht en verkocht Floris Van Vredendaal al zijn eerste webshop. Sindsdien heeft de online wereld hem niet meer losgelaten. Na zijn studie commerciële economie is Floris aan de slag gegaan bij een bedrijf dat zich specialiseerde in linkbuilding. Na 2,5 jaar in loondienst te hebben gewerkt, was het moment daar om voor zichzelf te beginnen. Meer dan een jaar verder is Floris nog altijd blij met die keuze en jaagt hij zijn dromen achterna.

1. Wat doet MobielAbonnement.nl precies?

"Met MobielAbonnement.nl informeren we consumenten over vrijwel alles omtrent mobiele abonnementen op een zo duidelijk mogelijke manier. Dit doen we omdat we hebben gemerkt dat consumenten zich goed oriënteren voordat ze en mobiel abonnement afsluiten. We richten ons daarmee op het begin van de funnel en hopen zo meer te zijn dan slechts een vergelijkingssite. Dit is overigens vrijwel altijd de insteek van mijn concepten. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer je oprecht mensen wilt helpen en er vraag is naar jouw informatie, dat de winst vanzelf komt."

2. Wat is de belangrijkste ondernemersles die je zou willen delen?

"De belangrijkste ondernemersles die ik zou willen delen is dat je eigenzinnig moet durven zijn. Daar waar velen de meute volgen moet je durven om links- of rechtsaf te slaan. Door eigenzinnig te zijn en in jezelf te geloven word je altijd beter. Ook al lukt het niet helemaal zoals je wilt, wanneer je reflecteert kun je wijzer worden over de beslissingen die je hebt gemaakt."

3. Wat is het hoogtepunt in jouw carrière tot nu toe?

"Mijn eerste gedachte was: dat gaat nog komen. Maar dat is de vraag natuurlijk niet. Als ik denk aan mijn hoogtepunt tot dusver, ga ik terug naar 14 maart 2014, de dag waarop ik mijn eerste grote investering deed en Winterjassen.com kocht. Het was voor mij een groot bedrag maar ik ben tot op de dag van vandaag blij dat ik het heb gedaan. Het is uiteindelijk een fundamentele website geworden waardoor ik in januari 2016 volledig voor mezelf ben gestart."

4. Waar sta je over vijf jaar?

"Idealiter op Venice Beach met een mooi appartement aan de zee, maar dat is nog ver weg en ook niet realistisch. Ik verwacht dat ik de komende jaren soortgelijke projecten op ga zetten als ik nu doe. Gelukkig heb ik genoeg ideeën om uit te werken en ben ik nog lang niet klaar. Over vijf jaar hoop ik een aantal mensen vast in dienst te hebben."

5. Waarom is MobielAbonnement.nl member geworden bij LegalMatters.com?

"Ik liep tegen een issue aan met een bedrijf dat naar mijn idee niet aan haar verwachtingen voldeed. En dan zit je met veel vragen. Dankzij het advies wat ik van jurist Michel Zaaijer kreeg, stond ik sterker in mijn schoenen. Gelukkig ben ik er met het bedrijf uitgekomen. De zaak kwam voort uit een aantal zaken over de algemene voorwaarden. Dat gaf me stof tot nadenken.

Het concept van LegalMatters.com sprak me erg aan. Uurtje-factuurtje vind ik niet meer van deze tijd en is voor vele (kleine) ondernemers ook geen goede oplossing. Daarnaast was het contact erg fijn en dat heeft me ertoe aan gezet om voor een relatief klein bedrag per maand member te worden. Ik ben erg blij dat ik dat heb gedaan, want ik heb op diverse vragen een duidelijk antwoord gekregen."

Meer weten over MobielAbonnement.nl? Ga dan naar MobielAbonnement.nl 

Opletten met overwerk wijziging WML!

Opletten met overwerk: wijziging WML!

Door Charlotte van Eeden | 18 apr 2018

Per 1 januari 2018 wijzigde de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag (WML). Vorig jaar is de…

Privacy en personeelszaken is jouw interne organisatie al privacyproof

Privacy en personeelszaken: is jouw interne organisatie al privacyproof?

Door Imme Jane Brand | 18 apr 2018

Zoals inmiddels wel bekend komt er een hoop kijken bij de invoering van de AVG.…

Het partnerverlof op de schop

Het partnerverlof op de schop

Door Jolien Mooij | 11 apr 2018

Nederland kent in vergelijking met andere landen in Europa een nogal zuinige regeling op het…

Het licentiebeding denk na over de formulering!

Het licentiebeding: denk na over de formulering!

Door Lennert Salome | 11 apr 2018

In een licentieovereenkomst geeft de ene partij aan de andere partij toestemming – een licentie…

Werknemer installeert bitcoinmachine en wordt ontslagen mag dat

Werknemer installeert stiekem een bitcoinmachine en wordt ontslagen: mag dat?

Door Charlotte van Eeden | 31 mrt 2018

Onlangs schreven wij al een artikel over het investeren in bitcoins, en wat hierbij mis…