Meet Members: Porsche Centrum Amsterdam

Meet Members: Porsche Centrum Amsterdam

In de rubriek ‘Meet members’ geven onze members een kijkje in hun keuken. Deze keer spraken we met Hans van der Valk, directeur-eigenaar van Porsche Centrum Amsterdam. “Mensen zijn het kapitaal van de onderneming. Enerzijds is het zaak om daar uitstekend voor te zorgen en de juiste beleving mee te geven, anderzijds vraag je om enthousiasme, passie en energie. Vooral dat laatste wordt nogal eens onderschat.”

Meet Members: Porsche Centrum Amsterdam

Na opgedane sales ervaring is Hans van der Valk directeur geweest van een Renault dealer en daarna van A-Point (VW, Audi, Porsche). Hij vervolgde zijn carrière vanaf 1998 bij Pon in directiefuncties voor SEAT en Volkswagen. In 2004 is Hans voor vijf jaar naar Polen vertrokken waar hij eindverantwoordelijk werd voor een Poolse joint venture, importeur van VW, Audi, Porsche en Bentley. Sinds zijn terugkomst is Hans als directeur eindverantwoordelijk geweest voor de Nederlandse personenwagen activiteiten (VW, Audi, Seat, Skoda, Porsche, Bentley, Bugatti, Lamborghini). Per 1 januari 2015 is hij directeur-eigenaar van Porsche Centrum Amsterdam.

1. Wat doet Porsche Centrum Amsterdam precies?

“PCA is een officiële Porsche dealer. Wij zijn de grootste dealer van Nederland en leveren nieuwe Porsches, (jong) gebruikte Porsches, en classics. Daarnaast beschikt Porsche Centrum Amsterdam over een grote service afdeling met zo'n 30 technici, service adviseurs en medewerkers in de onderdelen voorziening. Wij zijn de enige ‘Exclusive flagship dealer’ van Nederland, wat betekent dat wij over alle mogelijkheden beschikken om een nieuwe Porsche verder te individualiseren.”

2. Wat is de belangrijkste ondernemers les die je zou willen delen?

“Mensen zijn het kapitaal van de onderneming. Enerzijds is het zaak om daar uitstekend voor te zorgen en de juiste beleving mee te geven, anderzijds vraag je om enthousiasme, passie en energie. Vooral dat laatste wordt nogal eens onderschat. Ik let veel op het energieniveau bij de mensen die ik aanneem. En verder: Durf mensen aan te nemen die beter zijn op een aantal gebieden dan jezelf.”

3. Wat is het hoogtepunt in jouw carrière tot nu toe?

“Mijn carrière bestaat tot nu toe uit vele hoogtepunten. Natuurlijk is de stap naar zelfstandig ondernemerschap een mijlpaal waar ik erg blij mee ben. En als ik terugkijk springt de stap die ik met mijn gezin heb gemaakt om vijf jaar in Polen te gaan wonen en daar een van de Pon-bedrijven te runnen er wel duidelijk uit.”

4. Waar sta je over vijf jaar?

“Over vijf jaar ben ik nog steeds eigenaar van een op dat moment nog beter, gezelliger en succesvoller Porsche Centrum Amsterdam.”

5. Waarom is Porsche Centrum Amsterdam member geworden bij LegalMatters.com?

“Het gemak, de snelheid en de toegankelijkheid sprak me zeer aan. Dat is inmiddels ook bewezen in een case die we recent bij de hand hebben gehad.”

Meer weten over Porsche Centrum Amsterdam? Ga dan naar porschecentrumamsterdam.nl

E-book

E-book ‘ontslag op staande voet’

Door Charlotte van Eeden | 07 dec 2018

Download hier gratis ons e-book ‘ontslag op staande voet’!

Drama om een hotelbar

Drama om een buitengewoon lelijke hotelbar

Door Lizzy Jansen | 28 nov 2018

Als je een partij opdracht geeft om iets te bouwen, moet je – tot op…

Komst van de WAB ontslagrecht opnieuw op de schop

Komst van de WAB: ontslagrecht opnieuw op de schop?

Door Daisy Kruijver | 28 nov 2018

In 2015 ging ons ontslagrecht met invoering van de WWZ (Wet Werk en Zekerheid) drastisch…

Waarom jij er verstandig aan doet om een redelijke hersteltermijn te geven

Waarom jij er verstandig aan doet om een redelijke hersteltermijn te geven

Door Matthijs Roos | 21 nov 2018

Dat heb jij weer: heb je een nieuwe vloer laten leggen in de bedrijfskantine, zitten…

Duur parkeerplekje van € 4,20 naar € 300,-!

Duur parkeerplekje: van € 4,20 naar € 300,-!

Door Puk Birnie | 14 nov 2018

Op 8 oktober deed de rechtbank Amsterdam uitspraak in een procedure over een parkeerboete. De…