Meet members: Lightwell

Meet members: Lightwell

In de nieuwe rubriek ‘Meet members’ geven we een kijkje in de keuken van onze members. Met deze keer: Henk Janssen, CEO van Lightwell. Henk is genomineerd voor de Amsterdamse Ondernemersprijs 2015.

Meet members: Lightwell

Henk studeerde letterkunde en Spaanse talen aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna volgde hij economie aan de VU. Om nog wijzer te worden reisde Henk naar Chili en Peru om daar het Pacto Andino te bestuderen en in Grenoble verdiepte hij zich in de filosofie. Na allerlei omzwervingen bij diverse bedrijven werd Henk CEO van een inmiddels door hem verkochte lampenfabriek. Hij werd Lecturer Change Management aan de Hogeschool van Amsterdam, raakte er geïnspireerd door al die jonge mensen en in 2009 startte hij met een jong en bruisend team Lightwell, waar hij CEO van is.

1. Wat doet Lightwell precies?

Lightwell is een Amsterdamse verlichtingsfabrikant. Het bedrijf staat voor design en smart lighting. Dit betekent in de praktijk dat wij er altijd naar streven om de meest moderne technologie te combineren met goede en mooie vormgeving. Wij voeren verschillende projecten uit omtrent ledverlichting. Een voorbeeld hiervan is dat we met behulp van smart lighting, ledverlichting lampen automatisch aan- en uitzetten of dimmen. Hiervoor is geen opwarmtijd nodig en zo bespaar je dus energie. Bovendien hebben we net de Lightmotion gelanceerd.

2. Wat is de belangrijkste ondernemersles die je zou willen delen?

Je bereikt nooit iets in het leven als je niet gewoon aan de slag gaat en alles welkom heet dat op je pad komt. Het beste kun je voor- en tegenspoed allebei omarmen, want van het ene word je rijk en het andere maakt je wijs. En die tegenspoed maakt de mensen van LegalMatters.com dan weer rijk, hahaha.

3. Lightwell is druk met het ontwikkelen van een slimme lantaarnpaal. Wat is dat precies?

Ja, dat klopt. Die slimme lantaarnpaal heet de ‘Lightmotion’. Wij hebben samen met Cisco, the New Motion en installateurs een concept ontwikkeld dat aansluit op de bestaande elektriciteitsdraden van een lantaarnpaal. Deze Lightmotion is uitgerust met smart en LED lighting voor minder energieverbruik, een camera voor meer veiligheid op straat, een milieusniffer die vervuiling meet en wifi voor communicatie. Daarnaast dient de lantaarnpaal als een oplaadpunt voor elektrische auto’s. Ook kun je er je parkeerkaartje mee betalen! Zie lightmotion.nl.

4. Waar sta je over vijf jaar?

Over vijf jaar is Lightwell een belangrijke internationale speler op het gebied van design, duurzame energie en smart lighting, gebaseerd op the Internet of Things. Ik ben net terug van een reis naar China, dus ik denk dat we tegen die tijd ook stevig in Beijing geworteld zijn. Daarnaast hebben we dan ook de Europese markt veroverd. Amsterdam blijft voor ons de basis waar vanuit we andere landen bedienen. Onze ambitie is om wereldmarktleider te worden. Dus tegen die tijd – in 2020 – zijn we dat dan wel zo’n beetje, verwacht ik.

5. Waarom ben je member geworden bij LegalMatters.com?

Wij zijn eerst als klant bij advocatenkantoor Certa Legal terecht gekomen omdat zij in het verzorgingstehuis van mijn moeder een middag had georganiseerd voor de bejaarden en met hen waren gaan wandelen en koffie drinken, bij wijze van personeelsactiviteit. Dus geen paintball weekend, galafeest of schuine wand klimmen, maar bejaarden helpen! Dat spreekt mij bijzonder aan. Toen de oprichters van Certa Legal, Albert Oegema en Piet-Hein Boekel, LegalMatters.com oprichtten, ben ik overgestapt. Het is een vernieuwend concept in de juridische dienstverlening. Onbeperkt bellen voor juridisch advies, wie wil dat nou niet?

Koop is koop

De man met de hamer: koop is koop!

Door Babette van de Venne | 17 jul 2019

Op grond van de wet moet aan twee ‘simpele’ vereisten worden voldaan om een rechtsgeldige…

Intersnack kraakt een harde noot met het merkrecht op Tijgernootjes

Intersnack kraakt een harde noot met het merkrecht op Tijgernootjes

Door Bodil Koppejan | 10 jul 2019

Iedereen kent de lekkernij wel van een feestje of van een gezellig avondje op de…

Datalek door een verlopen domeinnaam

Datalek door een verlopen domeinnaam

Door Mark Wiggelaar | 03 jul 2019

Het is een veel voorkomende situatie: een ondernemer start een nieuw bedrijf, kiest de bedrijfsnaam…

De kogel is door de kerk per 1 januari 2020 ziet het arbeidsrecht er (weer) anders uit

De kogel is door de kerk: per 1 januari 2020 ziet het arbeidsrecht er (weer) anders uit

Door Daisy Kruijver | 13 jun 2019

Nadat de Tweede kamer de Wet Arbeidsmarkt in Balans (in het kort: WAB) op 5…