Meet members: Planet Q

Meet members: Planet Q

In de rubriek 'Meet members' geven we een kijkje in de keuken van onze members. Met deze keer: Huub Koene, Strategy & Business Developer bij Planet Q. Zijn belangrijkste ondernemersles? “Besef dat mensen markten zijn. Markten worden bediend door mensen, niet door pakken, panden of auto’s!”

Meet members: Planet Q

Huub Koene moest nog 21 worden toen hij als account executive bij zijn eerste reclamebureau begon. Na z’n 30e werd hij zelfstandig ondernemer in de automobielbranche en deed daarnaast diverse interim marketing en verkoopjobs voor bedrijven in Europa en de VS, zoals Serenco en Turbo Tec Inc. in Los Angeles.  Begin jaren negentig kwam Huub terug in reclameland en werd hij partner en oprichter van bureaus als Lions Advertising en Koene Franssen Theeuwes. Uiteindelijk koos Huub voor een bestaan als eenling waarin hij onder meer business developer was voor internationale bureaus als Grey en Leo Burnett. Daarna ontwikkelde hij met enkele autonome communicatiespecialisten campagnes voor een groeiende groep opdrachtgevers. In 2006 was dat het begin van PlanetQ.

1. Wat doet PlanetQ precies?

“PlanetQ is een groep zelfstandige autonome marketing- en communicatiespecialisten, ieder op zijn eigen vakgebied. Een gedreven groep mensen met bewezen talenten in marketing, creatie, sales, marktonderzoek en financials. Alle specialisten van PlanetQ werken al jaren samen en zijn goed op elkaar ingespeeld. Specialisten op het gebied van creatie, direct marketing, salespromotie, design, dtp en online. Maar ook ervaren geesten, die alles weten van de groeiende seniorenmarkt, b2b of de kansen en valkuilen van sociale media. Per project wordt een specialistenteam geformeerd dat de opdracht het beste kan realiseren. Onze groep is net zo groot of klein als per opdracht gewenst is en we werken voor vaste prijzen per project.”

2. Wat is de belangrijkste ondernemersles die je zou willen delen?

“Besef dat mensen markten zijn. Markten worden bediend door mensen, niet door pakken, panden of auto’s! Samenwerken met professionals is een voorwaarde, maar die professionals moeten wel dezelfde mentaliteit hebben. Dat wordt vaak ‘chemie’ genoemd maar gaat feitelijk over mentaliteit. Die mentaliteit moet over en weer aanwezig zijn. Dat geldt zowel voor opdrachtnemer als opdrachtgever. Als de manieren van denken en voelen niet met elkaar stroken, kun je beter niet met elkaar werken. Het is de bron van middelmatigheid en vaak ook onenigheid. Kijk daarom altijd goed naar de beweegredenen. Waarom doe je iets? En waarom op die manier?”

3. Wat is het hoogtepunt in jouw carrière tot nu toe?

“Hoogtepunten beleef je op diverse momenten in je leven steeds anders. In het begin van je carrière kunnen promoties hoogtepunten zijn. Of als ondernemer het binnenhalen en realiseren van grote opdrachten en daar onderscheidend mee zijn t.o.v. de concurrentie, of het winnen van prijzen en het krijgen van erkenning. Dat heb ik allemaal in de afgelopen decennia mogen meemaken. Naast alle moeilijkheden die ik voor mijn opdrachtgevers en voor mijzelf heb mogen overwinnen, vind ik het momenteel een hoogtepunt dat ik nu, met al het talent binnen PlanetQ, een klein zorghotel kan redden uit een dreigend faillissement. Met onze kennis en kunde zetten we het zorghotel in de toekomst beter op de kaart. Dat levert PlanetQ geen geld op, maar het is wel erg bevredigend om dat te kunnen doen. Een nieuw en ander hoogtepunt in mijn carrière.”

4. Waar sta je over vijf jaar?

“Dat weet ik niet. Ik ben op een leeftijd gekomen dat het vandaag, morgen, volgende maand of over vijf jaar afgelopen kan zijn. Ik heb mij als doel gesteld om werkend de urn in te gaan. Desalniettemin heb ik op dit moment gesprekken met een zeer gereputeerde en bewezen creatieve groep die graag met een hybride vintage (new business)specialist - die ik ben - wil  samenwerken. Als dat lukt (en dat gaat lukken) is dat binnen nu en vijf jaar een versteviging van PlanetQ, zodat de groep successievelijk straks helemaal autonoom kan opereren. Ik ben dan overbodig. Dat is toch mooi?”

5. Waarom is PlanetQ member geworden bij LegalMatters.com?

“De propositie van LegalMatters.com is eigentijds en zeer aansprekend. Binnen een abonnement kun je door het jaar heen vragen stellen zonder dat er direct dikke nota’s worden ingediend. Ik heb recent meegemaakt hoe LegalMatters.com (jurist Michel Zaaijer) in een zaak opereert en zich manifesteert. Het is voor het eerst in mijn langjarig bestaan als ondernemer dat ik meer dan waar voor m’n geld krijg van een ‘juristencollectief’ en zelfs een schuldgevoel heb over het feit dat de nota van LegalMatters.com te laag is."

Meer weten over Planet Q? Ga dan naar planetq.nl

Sleurhut of chalet is dat eigenlijk onroerend goed

Sleurhut of chalet: is dat eigenlijk onroerend goed?

Door Matthijs Roos | 21 mrt 2019

Als je een bedrijfspand of woning koopt is het wel duidelijk: dat is onroerend goed.…

Opgepast schending zorgplicht leidt tot betalen schadevergoeding van bijna € 7.000,-

Opgepast: schending zorgplicht leidt tot betalen schadevergoeding van bijna € 7.000,-

Door Lizzy Jansen | 20 mrt 2019

In vele beroepsgroepen heb je te maken met een zogenaamde zorgplicht. Zo moeten bankiers, notarissen…

Werknemer treedt uit dienst na volgen kostbare studie wie betaalt

Werknemer treedt uit dienst na volgen kostbare studie: wie betaalt?

Door Daisy Kruijver | 20 mrt 2019

Je wil als werkgever natuurlijk dat je werknemers optimaal presteren. Werknemers willen op hun beurt…

Doktersassistente gaat geregistreerd partnerschap aan met patiënt om erfenis

Doktersassistente gaat geregistreerd partnerschap aan met patiënt om erfenis

Door Charlotte van Eeden | 13 mrt 2019

Voordat een rechter een arbeidscontract kan ontbinden, moet er allereerst sprake zijn van een redelijke…

#2, Vakblad Aannemer, redelijke hersteltermijn

Waarom jij er verstandig aan doet om een redelijke hersteltermijn te geven

Door Matthijs Roos | 08 mrt 2019

Dat heb jij weer: heb je een nieuwe vloer laten leggen in de bedrijfskantine, zitten…