Meet members: Planet Q

Meet members: Planet Q

In de rubriek 'Meet members' geven we een kijkje in de keuken van onze members. Met deze keer: Huub Koene, Strategy & Business Developer bij Planet Q. Zijn belangrijkste ondernemersles? “Besef dat mensen markten zijn. Markten worden bediend door mensen, niet door pakken, panden of auto’s!”

Meet members: Planet Q

Huub Koene moest nog 21 worden toen hij als account executive bij zijn eerste reclamebureau begon. Na z’n 30e werd hij zelfstandig ondernemer in de automobielbranche en deed daarnaast diverse interim marketing en verkoopjobs voor bedrijven in Europa en de VS, zoals Serenco en Turbo Tec Inc. in Los Angeles.  Begin jaren negentig kwam Huub terug in reclameland en werd hij partner en oprichter van bureaus als Lions Advertising en Koene Franssen Theeuwes. Uiteindelijk koos Huub voor een bestaan als eenling waarin hij onder meer business developer was voor internationale bureaus als Grey en Leo Burnett. Daarna ontwikkelde hij met enkele autonome communicatiespecialisten campagnes voor een groeiende groep opdrachtgevers. In 2006 was dat het begin van PlanetQ.

1. Wat doet PlanetQ precies?

“PlanetQ is een groep zelfstandige autonome marketing- en communicatiespecialisten, ieder op zijn eigen vakgebied. Een gedreven groep mensen met bewezen talenten in marketing, creatie, sales, marktonderzoek en financials. Alle specialisten van PlanetQ werken al jaren samen en zijn goed op elkaar ingespeeld. Specialisten op het gebied van creatie, direct marketing, salespromotie, design, dtp en online. Maar ook ervaren geesten, die alles weten van de groeiende seniorenmarkt, b2b of de kansen en valkuilen van sociale media. Per project wordt een specialistenteam geformeerd dat de opdracht het beste kan realiseren. Onze groep is net zo groot of klein als per opdracht gewenst is en we werken voor vaste prijzen per project.”

2. Wat is de belangrijkste ondernemersles die je zou willen delen?

“Besef dat mensen markten zijn. Markten worden bediend door mensen, niet door pakken, panden of auto’s! Samenwerken met professionals is een voorwaarde, maar die professionals moeten wel dezelfde mentaliteit hebben. Dat wordt vaak ‘chemie’ genoemd maar gaat feitelijk over mentaliteit. Die mentaliteit moet over en weer aanwezig zijn. Dat geldt zowel voor opdrachtnemer als opdrachtgever. Als de manieren van denken en voelen niet met elkaar stroken, kun je beter niet met elkaar werken. Het is de bron van middelmatigheid en vaak ook onenigheid. Kijk daarom altijd goed naar de beweegredenen. Waarom doe je iets? En waarom op die manier?”

3. Wat is het hoogtepunt in jouw carrière tot nu toe?

“Hoogtepunten beleef je op diverse momenten in je leven steeds anders. In het begin van je carrière kunnen promoties hoogtepunten zijn. Of als ondernemer het binnenhalen en realiseren van grote opdrachten en daar onderscheidend mee zijn t.o.v. de concurrentie, of het winnen van prijzen en het krijgen van erkenning. Dat heb ik allemaal in de afgelopen decennia mogen meemaken. Naast alle moeilijkheden die ik voor mijn opdrachtgevers en voor mijzelf heb mogen overwinnen, vind ik het momenteel een hoogtepunt dat ik nu, met al het talent binnen PlanetQ, een klein zorghotel kan redden uit een dreigend faillissement. Met onze kennis en kunde zetten we het zorghotel in de toekomst beter op de kaart. Dat levert PlanetQ geen geld op, maar het is wel erg bevredigend om dat te kunnen doen. Een nieuw en ander hoogtepunt in mijn carrière.”

4. Waar sta je over vijf jaar?

“Dat weet ik niet. Ik ben op een leeftijd gekomen dat het vandaag, morgen, volgende maand of over vijf jaar afgelopen kan zijn. Ik heb mij als doel gesteld om werkend de urn in te gaan. Desalniettemin heb ik op dit moment gesprekken met een zeer gereputeerde en bewezen creatieve groep die graag met een hybride vintage (new business)specialist - die ik ben - wil  samenwerken. Als dat lukt (en dat gaat lukken) is dat binnen nu en vijf jaar een versteviging van PlanetQ, zodat de groep successievelijk straks helemaal autonoom kan opereren. Ik ben dan overbodig. Dat is toch mooi?”

5. Waarom is PlanetQ member geworden bij LegalMatters.com?

“De propositie van LegalMatters.com is eigentijds en zeer aansprekend. Binnen een abonnement kun je door het jaar heen vragen stellen zonder dat er direct dikke nota’s worden ingediend. Ik heb recent meegemaakt hoe LegalMatters.com (jurist Michel Zaaijer) in een zaak opereert en zich manifesteert. Het is voor het eerst in mijn langjarig bestaan als ondernemer dat ik meer dan waar voor m’n geld krijg van een ‘juristencollectief’ en zelfs een schuldgevoel heb over het feit dat de nota van LegalMatters.com te laag is."

Meer weten over Planet Q? Ga dan naar planetq.nl

E-book

E-book ‘ontslag op staande voet’

Door Charlotte van Eeden | 07 dec 2018

Download hier gratis ons e-book ‘ontslag op staande voet’!

Drama om een hotelbar

Drama om een buitengewoon lelijke hotelbar

Door Lizzy Jansen | 28 nov 2018

Als je een partij opdracht geeft om iets te bouwen, moet je – tot op…

Komst van de WAB ontslagrecht opnieuw op de schop

Komst van de WAB: ontslagrecht opnieuw op de schop?

Door Daisy Kruijver | 28 nov 2018

In 2015 ging ons ontslagrecht met invoering van de WWZ (Wet Werk en Zekerheid) drastisch…

Waarom jij er verstandig aan doet om een redelijke hersteltermijn te geven

Waarom jij er verstandig aan doet om een redelijke hersteltermijn te geven

Door Matthijs Roos | 21 nov 2018

Dat heb jij weer: heb je een nieuwe vloer laten leggen in de bedrijfskantine, zitten…

Duur parkeerplekje van € 4,20 naar € 300,-!

Duur parkeerplekje: van € 4,20 naar € 300,-!

Door Puk Birnie | 14 nov 2018

Op 8 oktober deed de rechtbank Amsterdam uitspraak in een procedure over een parkeerboete. De…