Meet members: Tax Connection

Meet members: Tax Connection

In de rubriek 'Meet members' geven we een kijkje in de keuken van onze members. Met deze keer: Jörgen Cremer, oprichter van Tax Connection. Zijn belangrijkste ondernemersles? "Schoenmaker blijf bij je leest. Je kunt niet in alles goed zijn. Draag de fakkel over als de grenzen van jouw kennis in zicht komen."

Meet members: Tax Connection

Jörgen Cremer (42) is 20 jaar actief als internationaal belastingadviseur. Hij begon bij Andersen op de afdeling internationale belastingen. Hij werkte voor multinationals, groot mkb en klein mkb met internationale activiteiten. Toen Deloitte in 2001 Andersen overnam werd Jörgen uitgezonden naar New York waar hij leerde wat ‘service with a smile’ is. Daarnaast deed Jörgen in het bedrijfsleven ervaring op als inhouse tax director en voltooide hij diverse projecten op interim basis. Sinds 2011 is Jörgen één van de oprichters van Tax Connection en Treasury Connection. In deze rol is hij verantwoordelijk voor het onderhouden van contacten (‘connections’) met cliënten en fiscaal-specialisten.

Wat doet Tax Connection precies?

“Tax Connection maakt zeer gespecialiseerd fiscaal advies bereikbaar voor kleinere multinationals en het mkb met grensoverschrijdende activiteiten. Hierbij nemen we ook verantwoordelijkheid voor de toepassing van de geadviseerde oplossingen in de organisatie. Het blijft dus niet bij een rapport en een maandelijks memo. Ons bedrijf is het antwoord op de maatschappelijke tendens dat fiscaliteit steeds complexer wordt. Dit creëert een behoefte aan verschillende specialismen (vennootschapsbelasting, btw, inkomsten-en loonbelasting en pensioenen) die door één dienstverlener worden geboden. Om topkwaliteit in adviezen te garanderen beschikken al onze belastingadviseurs over meer dan vijftien jaar ervaring.”

Wat is de belangrijkste ondernemersles die je zou willen delen?

“Schoenmaker blijf bij je leest. Je kunt niet in alles goed zijn. Draag de fakkel over als de grenzen van jouw kennis in zicht komen. Zoek de verschillen tussen mensen en expertisen en waardeer ze. Ik zie andere fiscalisten niet als concurrenten maar als mogelijke, waardevolle aanvullingen op wat wij cliënten kunnen bieden. Vandaar het woord ‘connection’ in onze naam. Wij verbinden verschillende topspecialisten met elkaar en maken ze, vanuit één aanspreekpunt, beschikbaar voor onze cliënten.”

Wat is het hoogtepunt in jouw carrière tot nu toe?

“Ons vijfjarige bestaan en onze trip naar Barcelona met het hele team was een mijlpaal. Net als elke gewonnen tender. Het is fijn om te zien dat we steeds vaker meedingen met opdrachten van multinationals en groot mkb. Hierbij werken wij overigens vrijwel altijd samen met de preferred Big 4 supplier, die de internationale planning coördineert. Als we een Amerikaanse beursgenoteerd bedrijf tonnen per jaar weten te besparen door processen beter te structureren - niet door belastingontwijking want steeds meer bedrijven willen een fair share betalen (!) – dan geeft dat een enorme kick. Persoonlijk was het voltooien van mijn tweede studie - naast werken en vader zijn van drie kinderen - een mooie prestatie.”

Waar sta je over vijf jaar?

“Dan wil ik dat Tax Connection voor elk specialisme drie verschillende persoonlijkheden in huis heeft zodat we cliënten ook op karakter een match kunnen bieden. Verder zou ik met mijn vrouw en drie kinderen op wereldreis willen. Op mijn 22e trok in een jaar lang door Zuid-Amerika en Zuidoost Azië. Ik zou mijn vrouw en kinderen de plekken die mij raakten graag willen laten zien. Daarna wil ik door met werken tot ver na mijn pensioengerechtigde leeftijd.”

Waarom is Tax Connection member geworden bij LegalMatters.com?

“Fiscaliteit beschouwen wij als een soort huwelijk tussen bedrijfseconomie en recht. Onze cliënten hebben vrijwel altijd naast fiscale vraagstukken, ook behoeft aan juridische advisering. Vanwege onze focus op fiscaliteit, willen wij deze juridische bijstand niet verlenen. Wij brengen hen dan met een specialist van LegalMatters.com in contact waardoor zij ook op dat punt geholpen worden. Dus LegalMatters.com maakt onze dienstverlening compleet.”

Meer weten over Tax Connection? Ga dan naar taxconnection.nl.

Een contract met een arbodienst heb jij er al één

Een contract met een arbodienst: heb jij er al één?

Door Leonie Rodenburg | 25 apr 2018

Als werkgever heb jij nog tot 1 juli 2018 om een basiscontract af te sluiten…

Opletten met overwerk wijziging WML!

Opletten met overwerk: wijziging WML!

Door Charlotte van Eeden | 18 apr 2018

Per 1 januari 2018 wijzigde de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag (WML). Vorig jaar is de…

Privacy en personeelszaken is jouw interne organisatie al privacyproof

Privacy en personeelszaken: is jouw interne organisatie al privacyproof?

Door Imme Jane Brand | 18 apr 2018

Zoals inmiddels wel bekend komt er een hoop kijken bij de invoering van de AVG.…

Het partnerverlof op de schop

Het partnerverlof op de schop

Door Jolien Mooij | 11 apr 2018

Nederland kent in vergelijking met andere landen in Europa een nogal zuinige regeling op het…

Het licentiebeding denk na over de formulering!

Het licentiebeding: denk na over de formulering!

Door Lennert Salome | 11 apr 2018

In een licentieovereenkomst geeft de ene partij aan de andere partij toestemming – een licentie…