Ontslagvergoeding voor een werknemer na twee jaar ziekte?

Uit de praktijk: Ontslagvergoeding voor een werknemer na twee jaar ziekte?

In de rubriek 'Uit de praktijk' worden veelgestelde vragen van ondernemers behandeld. Met deze keer: "Een zieke werknemer heeft via re-integratie tweede spoor passende arbeid bij een andere werkgever gevonden. Nu wil ik na twee jaar ziekte zijn arbeidsovereenkomst beëindigen. Ben ik ook in deze situatie de transitievergoeding verschuldigd?"

Ontslagvergoeding voor een zieke werknemer na twee jaar

Bij re-integratie tweede spoor hoop je met de zieke werknemer passend werk buiten jouw organisatie te vinden omdat je geen geschikte arbeid kunt bieden. Het is een misverstand dat in het tweede spoor de arbeidsovereenkomst eindigt en dat de werknemer in dienst treedt bij de nieuwe werkgever. Immers, de arbeid bij de nieuwe werkgever is passende arbeid in het kader van de re-integratie en gebeurt in principe via detachering. Als je na 104 weken ziekte een ontslagvergunning van UWV krijgt, ben je dus gewoon verplicht om de transitievergoeding te betalen.

Ontlopen

De transitievergoeding kun je wel proberen te ontlopen. Denk aan het ‘slapend dienstverband’, waarbij je de werknemer na twee jaar ziekte in dienst houdt en jouw loondoorbetalingsplicht vervalt. Uit meerdere zaken is gebleken dat rechters deze constructie niet als ernstig verwijtbaar handelen aanmerken. Toch is een slapend dienstverband niet risicoloos. Idealiter wil de werknemer de passende arbeid uit het tweede spoor blijven uitvoeren, maar je hoeft na twee jaar geen re-integratie tweede spoor meer aan te bieden. Je mag de detachering dus stopzetten. De werknemer zegt dan mogelijk zijn contract op om bij de andere werkgever aan de slag te kunnen. Hij verliest hierbij zijn recht op de transitievergoeding. Je kunt echter met het oog op goed werkgeverschap vraagtekens plaatsen bij deze handelswijze.

Zit jij in zo’n situatie en wil je weten hoe je dit het beste kunt aanpakken? Neem gerust contact met ons op via 088 6288388. Onze juristen helpen je graag verder.

E-book

E-book ‘ontslag op staande voet’

Door Charlotte van Eeden | 07 dec 2018

Download hier gratis ons e-book ‘ontslag op staande voet’!

Drama om een hotelbar

Drama om een buitengewoon lelijke hotelbar

Door Lizzy Jansen | 28 nov 2018

Als je een partij opdracht geeft om iets te bouwen, moet je – tot op…

Komst van de WAB ontslagrecht opnieuw op de schop

Komst van de WAB: ontslagrecht opnieuw op de schop?

Door Daisy Kruijver | 28 nov 2018

In 2015 ging ons ontslagrecht met invoering van de WWZ (Wet Werk en Zekerheid) drastisch…

Waarom jij er verstandig aan doet om een redelijke hersteltermijn te geven

Waarom jij er verstandig aan doet om een redelijke hersteltermijn te geven

Door Matthijs Roos | 21 nov 2018

Dat heb jij weer: heb je een nieuwe vloer laten leggen in de bedrijfskantine, zitten…

Duur parkeerplekje van € 4,20 naar € 300,-!

Duur parkeerplekje: van € 4,20 naar € 300,-!

Door Puk Birnie | 14 nov 2018

Op 8 oktober deed de rechtbank Amsterdam uitspraak in een procedure over een parkeerboete. De…