Meet members: RauwCC

Meet members: RauwCC

In de rubriek 'Meet members' geven we een kijkje in de keuken van onze members. Met deze keer: Maarten Reijgersberg, oprichter van communicatiebureau RauwCC. Zijn belangrijkste ondernemersles? "Be good. Ik geloof oprecht in 'wie goed doet, goed ontmoet'."

Meet members: RauwCC

Maarten Reijgersberg is oprichter van het Rotterdamse communicatiebureau RauwCC. Opgeleid tot autonoom beeldend kunstenaar en met een schat aan ervaring als artdirector, startte Maarten zes jaar geleden een eenmansbedrijf met een focus op social media voor bedrijven en organisaties. Een nieuw fenomeen in die tijd. Inmiddels behoort RauwCC al twee jaar tot de top van Nederlandse social agencies.

 1. Wat doet RauwCC precies?
  RauwCC is het Rotterdamse communicatiebureau met de focus op social media. Wij helpen onze opdrachtgevers van concept tot strategie, van implementatie tot publicatie. Met een uniek team aan contentmakers en contentmanagers. We maken ook motion graphics, social video's, infographics en corporate identities en geloven in de combinatie van offline- en onlinecommunicatie. Met een breed pakket aan creatieve en ondersteunende diensten nemen we graag de druk bij onze opdrachtgevers weg. En dat doen we altijd in co-creatie, want samen komen we tot het beste resultaat.
 2. Wat is de belangrijkste ondernemersles die je zou willen delen?
  Ik heb vele lessen geleerd en leer nog iedere dag. Maar ik adviseer iedere werkgever om alleen ​medewerkers aan te nemen die een aanvulling zijn op je eigen talent. Omring je met mensen die beter zijn dan jij op vlakken waar je toch ​nooit veel beter in gaat worden. En ja, dat zal soms wat schuren. En 'be good'! Ik geloof oprecht in 'wie goed doet, die goed ontmoet'. Zelfs al neemt 'goed’ soms ​een omweg.
 3. Wat is het hoogtepunt in jouw carrière tot nu toe?
  Mijn carrière is een aaneenschakeling van hoogtepunten onderbroken door hier en daar een dieptepunt. Het verkrijgen van de licentie voor Social Media Week Rotterdam en onze plek in de Emerce100 zijn twee professionele hoogtepunten die me zo te binnen schieten. Oh, en de keuze om na vijf jaar loondienst in 2010 toch maar weer voor mezelf te gaan beginnen natuurlijk!​
 4. Waar sta je over vijf jaar?
  Over vijf jaar ben ik 45 en zit ik waarschijnlijk volop in m'n mid-life crisis. Al is deze met de aanschaf van een flipperkast eigenlijk vorige maand al ingezet. Vijf jaar is wel erg ver weg, maar RauwCC heeft in 2021 in ieder geval ​twintig vaste medewerkers en we draaien dan een omzet van minstens​ tweeënhalf miljoen euro.
 5. Waarom is RauwCC member geworden bij LegalMatters.com?
  Ik hou wel van ondernemers die bestaande markten kantelen. ​De disruptieve aanpak van LegalMatters.com spreekt me aan. En ondanks dat ze het overduidelijk van schaalvergroting moeten hebben, ervaar ik de service die LegalMatters.com biedt toch als heel persoonlijk. En ja, ook ik kan zo nu en dan wel wat juridisch advies gebruiken.
Werkgever spreekt finale kwijting af met frauderende werknemer hoe zit dat

Werkgever spreekt finale kwijting af met frauderende werknemer: wat nu?

Door Charlotte van Eeden | 19 sep 2018

Soms komen werkgever en werknemer samen tot de conclusie dat de samenwerking niet meer goed…

De reflexwerking van algemene voorwaarden

De reflexwerking van algemene voorwaarden

Door Matthijs Roos | 29 aug 2018

Consumenten worden in het Nederlandse recht goed beschermd. Zo kunnen consumenten ná het sluiten van…

Aannemingsovereenkomst vs. overeenkomst van opdracht

Aannemingsovereenkomst vs. overeenkomst van opdracht

Door Lizzy Jansen | 29 aug 2018

Als ondernemer kun je verschillende soorten overeenkomsten sluiten met andere partijen. Het is daarbij van…

Hoge Raad géén doorbetaling loon na ontslag op staande voet!

Hoge Raad: géén doorbetaling loon na ontslag op staande voet!

Door Jolien Mooij | 29 aug 2018

Bij een ontslag staande voet eindigt de arbeidsovereenkomst per direct en staakt de werkgever direct…

Werknemer ontslagen om onjuiste informatie op LinkedInprofiel mag dat

Werknemer ontslagen om onjuiste informatie op LinkedInprofiel: mag dat?

Door Daisy Kruijver | 22 aug 2018

LinkedIn is niet meer weg te denken uit de huidige moderne samenleving, waarin het gebruik…