Meet members: RauwCC

Meet members: RauwCC

In de rubriek 'Meet members' geven we een kijkje in de keuken van onze members. Met deze keer: Maarten Reijgersberg, oprichter van communicatiebureau RauwCC. Zijn belangrijkste ondernemersles? "Be good. Ik geloof oprecht in 'wie goed doet, goed ontmoet'."

Meet members: RauwCC

Maarten Reijgersberg is oprichter van het Rotterdamse communicatiebureau RauwCC. Opgeleid tot autonoom beeldend kunstenaar en met een schat aan ervaring als artdirector, startte Maarten zes jaar geleden een eenmansbedrijf met een focus op social media voor bedrijven en organisaties. Een nieuw fenomeen in die tijd. Inmiddels behoort RauwCC al twee jaar tot de top van Nederlandse social agencies.

 1. Wat doet RauwCC precies?
  RauwCC is het Rotterdamse communicatiebureau met de focus op social media. Wij helpen onze opdrachtgevers van concept tot strategie, van implementatie tot publicatie. Met een uniek team aan contentmakers en contentmanagers. We maken ook motion graphics, social video's, infographics en corporate identities en geloven in de combinatie van offline- en onlinecommunicatie. Met een breed pakket aan creatieve en ondersteunende diensten nemen we graag de druk bij onze opdrachtgevers weg. En dat doen we altijd in co-creatie, want samen komen we tot het beste resultaat.
 2. Wat is de belangrijkste ondernemersles die je zou willen delen?
  Ik heb vele lessen geleerd en leer nog iedere dag. Maar ik adviseer iedere werkgever om alleen ​medewerkers aan te nemen die een aanvulling zijn op je eigen talent. Omring je met mensen die beter zijn dan jij op vlakken waar je toch ​nooit veel beter in gaat worden. En ja, dat zal soms wat schuren. En 'be good'! Ik geloof oprecht in 'wie goed doet, die goed ontmoet'. Zelfs al neemt 'goed’ soms ​een omweg.
 3. Wat is het hoogtepunt in jouw carrière tot nu toe?
  Mijn carrière is een aaneenschakeling van hoogtepunten onderbroken door hier en daar een dieptepunt. Het verkrijgen van de licentie voor Social Media Week Rotterdam en onze plek in de Emerce100 zijn twee professionele hoogtepunten die me zo te binnen schieten. Oh, en de keuze om na vijf jaar loondienst in 2010 toch maar weer voor mezelf te gaan beginnen natuurlijk!​
 4. Waar sta je over vijf jaar?
  Over vijf jaar ben ik 45 en zit ik waarschijnlijk volop in m'n mid-life crisis. Al is deze met de aanschaf van een flipperkast eigenlijk vorige maand al ingezet. Vijf jaar is wel erg ver weg, maar RauwCC heeft in 2021 in ieder geval ​twintig vaste medewerkers en we draaien dan een omzet van minstens​ tweeënhalf miljoen euro.
 5. Waarom is RauwCC member geworden bij LegalMatters.com?
  Ik hou wel van ondernemers die bestaande markten kantelen. ​De disruptieve aanpak van LegalMatters.com spreekt me aan. En ondanks dat ze het overduidelijk van schaalvergroting moeten hebben, ervaar ik de service die LegalMatters.com biedt toch als heel persoonlijk. En ja, ook ik kan zo nu en dan wel wat juridisch advies gebruiken.
Sleurhut of chalet is dat eigenlijk onroerend goed

Sleurhut of chalet: is dat eigenlijk onroerend goed?

Door Matthijs Roos | 21 mrt 2019

Als je een bedrijfspand of woning koopt is het wel duidelijk: dat is onroerend goed.…

Opgepast schending zorgplicht leidt tot betalen schadevergoeding van bijna € 7.000,-

Opgepast: schending zorgplicht leidt tot betalen schadevergoeding van bijna € 7.000,-

Door Lizzy Jansen | 20 mrt 2019

In vele beroepsgroepen heb je te maken met een zogenaamde zorgplicht. Zo moeten bankiers, notarissen…

Werknemer treedt uit dienst na volgen kostbare studie wie betaalt

Werknemer treedt uit dienst na volgen kostbare studie: wie betaalt?

Door Daisy Kruijver | 20 mrt 2019

Je wil als werkgever natuurlijk dat je werknemers optimaal presteren. Werknemers willen op hun beurt…

Doktersassistente gaat geregistreerd partnerschap aan met patiënt om erfenis

Doktersassistente gaat geregistreerd partnerschap aan met patiënt om erfenis

Door Charlotte van Eeden | 13 mrt 2019

Voordat een rechter een arbeidscontract kan ontbinden, moet er allereerst sprake zijn van een redelijke…

#2, Vakblad Aannemer, redelijke hersteltermijn

Waarom jij er verstandig aan doet om een redelijke hersteltermijn te geven

Door Matthijs Roos | 08 mrt 2019

Dat heb jij weer: heb je een nieuwe vloer laten leggen in de bedrijfskantine, zitten…