Meet members: Het PR Bureau

Meet members: Het PR Bureau

In de rubriek 'Meet members' geven we een kijkje in de keuken van onze members. Met deze keer: Frits Hendrikx, algemeen directeur bij Het PR Bureau. Zijn belangrijkste ondernemersles? "Ondernemers moeten aan zichzelf blijven werken."

Het PR Bureau, Frits Hendrikx

Frits Hendrikx is algemeen directeur bij Het PR Bureau, en daarmee verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van het bureau. Daarnaast is hij als senior adviseur betrokken bij voornamelijk corporate klanten. Sinds 2008 is hij partner. Frits startte zijn loopbaan in de journalistiek en heeft eerder als PR-adviseur gewerkt aan zowel klant- als bureauzijde. Hij werkte als adviseur PR en PA bij Zwitserleven, als senior consultant bij Citigate First Financial en als adjunct-hoofdredacteur/eindredacteur bij het beleggersblad Beursplein 5. Frits rondde zijn opleiding af aan de Academie voor de Journalistiek in Tilburg en haalde zijn doctoraalexamen politicologie aan de Rijksuniversiteit Leiden.

1. Wat doet Het PR Bureau precies?

Het PR Bureau is een eigentijds creatief bureau gedreven door impact en meetbaar resultaat, waarbij de verhalenvertellers centraal staan en geloofwaardige, spraakmakende content verspreiden. Diensten die we onze klanten aanbieden zijn corporate pr, marketing pr, issue & crisis pr, branded content en influencer management.

2. Wat is de belangrijkste ondernemersles die je zou willen delen?

Dat zijn er in principe veel, maar als ik echt de belangrijkste moet noemen, kom ik er op uit dat ondernemers vooral aan zichzelf moeten blijven werken. Ik hoorde deze zelf weer onlangs op een bijeenkomst van 'NL groeit' en ik ben het er van harte mee eens. Je moet aan je eigen ontwikkeling  blijven werken om met je organisatie en je mensen de volgende stappen in de ontwikkeling van het bedrijf te kunnen zetten.

3. Wat is het hoogtepunt in jouw carrière tot nu toe?

We zijn met Het PR Bureau in tien jaar tijd gegroeid naar een bureau dat tot de grootste van Nederland behoort. Nu was dat niet per se ons doel toen we begonnen, maar ik vind het wel een prestatie van formaat waar we trots op zijn.

4. Waar sta je over vijf jaar?

Naast Het PR Bureau hebben we in de loop van de jaren andere labels opgericht; elk in specifieke deelmarkten van ons vakgebied PR. Ik verwacht dat deze bureaus dan verder zijn gegroeid in hun specifieke segmenten. Niet alleen qua omzet, maar zeker ook in expertise in wat ze hun klanten te bieden hebben. En mogelijk komen er nog een of twee nieuwe loten bij. Ikzelf ben dan nog steeds adviseur bij een van deze bureaus.

5. Waarom is Het PR Bureau member geworden bij LegalMatters.com?

We waren al jaren klant bij jullie collega’s van Certa Legal. Dat zijn we overigens nog steeds. Maar als we snel juridisch advies nodig hebben, kloppen we nu eerst bij LegalMatters.com aan. Op basis van het advies kunnen we snel handelen en bekijken we of we al dan niet nog meer juridische ondersteuning nodig hebben. De abonnementsvorm van LegalMatters.com leent zich hier uitstekend voor. En daar maken we dan ook regelmatig gebruik van.

E-book

E-book ‘ontslag op staande voet’

Door Charlotte van Eeden | 07 dec 2018

Download hier gratis ons e-book ‘ontslag op staande voet’!

Drama om een hotelbar

Drama om een buitengewoon lelijke hotelbar

Door Lizzy Jansen | 28 nov 2018

Als je een partij opdracht geeft om iets te bouwen, moet je – tot op…

Komst van de WAB ontslagrecht opnieuw op de schop

Komst van de WAB: ontslagrecht opnieuw op de schop?

Door Daisy Kruijver | 28 nov 2018

In 2015 ging ons ontslagrecht met invoering van de WWZ (Wet Werk en Zekerheid) drastisch…

Waarom jij er verstandig aan doet om een redelijke hersteltermijn te geven

Waarom jij er verstandig aan doet om een redelijke hersteltermijn te geven

Door Matthijs Roos | 21 nov 2018

Dat heb jij weer: heb je een nieuwe vloer laten leggen in de bedrijfskantine, zitten…

Duur parkeerplekje van € 4,20 naar € 300,-!

Duur parkeerplekje: van € 4,20 naar € 300,-!

Door Puk Birnie | 14 nov 2018

Op 8 oktober deed de rechtbank Amsterdam uitspraak in een procedure over een parkeerboete. De…