Meet members: Portland Europe

Meet members: Portland Europe

In de rubriek ‘Meet members’ geven we een kijkje in de keuken van onze members. Met deze keer: George van Brugge, founder van softwaredistributeur Portland Europe. “Ik ben hét schoolvoorbeeld van een enfant terrible.”

Meet members: Portland Europe

George (1969) is al ruim 20 jaar actief in de ICT. Begonnen als helpdesk medewerker, later sales & marketing en management functies. Hij verliet het corporate leven weer snel en startte op 27-jarige leeftijd zijn eerste bedrijf Portland. In zijn ondernemersleven is George initiatiefnemer dan wel co-founder van meerdere startups geweest waaronder LicenseNow, PowerOn, Kaseya Benelux, Bridge Ventures en Firmtel. Door vooruit te lopen op de troepen is onder andere Portland meerdere malen door industriespecialisten erkend, zoals in 2011 door CBM als 'Beste IT Distributor in Nederland' en onlangs in november winnaar van de Channelweb 'Specialized Distributor of the Year 2015' Award.

1. Wat doet Portland Europe precies?

Portland levert nieuwe, innovatieve softwareoplossingen via een groot aantal IT-dienstverleners aan het mkb. Alles wat we doen, is gericht op business continuity en het boosten van hun business. Wereldwijd is Portland continu op zoek naar schaalbare softwareoplossingen van ambitieuze ontwikkelaars op het gebied van kantoorautomatisering. Vaak zijn onze producten beter en altijd zijn ze goedkoper dan de traditionele oplossingen.

2. Wat is de belangrijkste ondernemersles die je zou willen delen?

  • Omring je met experts die je met kennis en ervaring kunnen bijstaan, die snappen welke kant je op wilt en die je daarmee kunnen helpen.
  • Focus niet teveel op het idee, maar op wat het kan doen of betekenen. Om succesvol te zijn, kun je beter een nieuwe invulling aan een bestaand idee geven dan heel veel energie steken in een totaal nieuw concept.
  • Wees zuinig op je geld.
  • Begin nooit een bedrijf om snel veel geld te verdienen. Een bedrijf groeit dankzij de passie van de mensen die er werken en dankzij hun commitment om een idee vorm te geven.
  • Laat je helpen door anderen. Van iedereen is te leren. En als je daartoe bereid bent, creëer je voor jezelf kansen om te groeien.

3. Wat is het hoogtepunt in jouw carrière tot nu toe?

Mijn persoonlijke hoogtepunten bevinden zich meer in de privésfeer als mens en als vader. Carrière heb ik nooit nagestreefd, nooit. Ik ben hét schoolvoorbeeld van een enfant terrible. Ik kon niet anders dan als schoolverlater gewoon een bedrijf te beginnen. Overigens was dat wel na een flitsende carrière in de IT-sector. Met dik salaris en dito auto. Trok me niet, dat corporate gedoe. Dus zelf wat gaan doen. En niet onverdienstelijk.

4. Waar sta je over vijf jaar?

Dan ben ik 51. Ik hoop nog steeds gezond en net zover als waar ik nu ben. Nog steeds aandeelhouder in een aantal technologiebedrijven en een paar startups verder. Ik hoop dat ik dan door mijn puberende dochters en zoon gezien wordt als een begripvolle, luisterende vader in plaats van een mopperende ouwe zak. Dat ze trots zijn op me!

5. Waarom is Portland Europe member geworden bij LegalMatters.com?

Om de expertise van de ondernemers achter dit initiatief. Be disruptive in your industry. Ok, ik ben een early adapter. Maar dit platform is toch wat je nodig hebt als ondernemer. Omring je met kennis. Koop het in, ga zelf niet rommelen of bezuinigen. En als het op abonnementbasis kan... Doen!

Goedkoop is duurkoop!

Ketting Cartier: goedkoop is duurkoop!

Door Lizzy Jansen | 13 feb 2019

Bij De Bijenkorf ziet een klant online een witgouden 18k ketting van Cartier met 176…

Vervolg Deliveroo bezorgers toch geen zzp’ers

Vervolg Deliveroo: bezorgers toch geen zzp’ers

Door Daisy Kruijver | 13 feb 2019

Afgelopen juli besliste de rechtbank Amsterdam nog dat de overeenkomst tussen Deliveroo en de zelfstandige…

Werkgever betaalt schadevergoeding wegens niet-verlengen contract om zwangerschap

Werkgever betaalt schadevergoeding wegens niet-verlengen contract om zwangerschap

Door Charlotte van Eeden | 06 feb 2019

Onlangs schreven wij al een artikel over het gebruiken van geluidsopnames als bewijs. Zo’n geluidsopname…

#1, Vakblad Aannemer, oplevering

Wanneer is er sprake van oplevering?

Door Matthijs Roos | 31 jan 2019

Opdrachtgever en aannemer discussiëren nogal eens over de vraag of er sprake is geweest van…

Lastige labradoodle

Lastige labradoodle

Door Lizzy Jansen | 30 jan 2019

Als ondernemer vind jij het misschien lastig om je afspraken op papier te zetten. Toch…