Tinderen voor kinderen: 4 tips om je tinderdate te checken

Tinderen voor kinderen: 4 tips om je tinderdate te checken

Dus je bent transfervrij, hebt een kinderwens, bent in je late thirties en je hebt je droomdate nog altijd niet ontmoet bij de oldschool diepvriesafdeling van de Albert Heijn. Bestelt iedereen via albert.nl tegenwoordig? Je waagt je maar op Tinder (of Grindr of whatever). Prima natuurlijk. Zorg wel dat je weet met wie je ‘zaken’ gaat doen. Lees hier de 4 tips.

Tinderen voor kinderen: 4 tips om je tinderdate te checke

Na 33x swipen zie je hem dan eindelijk staan. Je droomprins zonder paard heeft twee profielfoto’s. Eén foto in een cockpit van een vliegtuig en een kitesurf foto. Een leuke jongen Michiel uit Amsterdam (zonder achternaam, want die geeft deze mysterieuze knapperd voorshands niet). Hoe kom je meer van hem te weten?

Tip 1. Google

In 2015 begint alles bij google.nl. Google “Michiel Amsterdam”. Als dat niets oplevert, google dan “Michiel piloot” of “Michiel kitesurfen”. En wat zie je?

Tip 2. Linkedin

Vaak komt daar wel wat uit. Iets van een Linkedin-profiel. Check die dan. Met je premium abonnement kun je wel zijn achternaam achterhalen. Gelukt? En vandaar verder.

Tip 3. KvK

In dit geval had Michiel een eigen bedrijf, zei google. Check dan even www.kvk.nl en print zijn gedeponeerde jaarrekeningen, dan kun je kijken of hij goed is voor zijn geld en je nog ongeboren vrucht. Is slechts een investering van € 2,65 bij de KvK, maar als hij in het rood staat kost het je waarschijnlijk nog veel meer.

In veel gevallen staat de besloten vennootschap op zijn huisadres en in het KvK-uittreksel kun jij wellicht ook zijn geboortedatum achterhalen. Lijkt die profielfoto opeens 15 jaar geleden genomen? Check Google Maps ook even of het (rijtjes)huis in die buurt wel voldoet aan jouw wensen. Anders kun je nog even verder swipen…

Tip 4. Funda

Check het kadaster. In dit geval stond het huis van Michiel te koop op funda.nl. En sterker nog: het huis was net verkocht voor 500k. Uit het kadaster bleek dat het geen winstpakker was, gelet op de hypotheek van 550k. Als je toch wilt daten met Michiel moet je wel je portemonnee meenemen. Op foto 13 bij Funda zie je de kinderkamer. Zou hij weggaan bij de moeder van zijn kind? Zou hij daarom zijn achternaam niet willen geven? Dit alles uit privacy overwegingen voor zijn kindje denk je dan, toch?

In dit verhaal was Michiel uit Amsterdam een verzonnen naam. Uit respect voor zijn privacy. Hij heette namelijk Peter, grapje 🙂

No where to hide

Dit waren tips voor je Nederlandse tinderdate. Conclusie? Privacy bestaat eigenlijk niet meer. Waarschijnlijk wist je het al, maar het is goed hier zo nu en dan even bij stil te staan.. Als je openbare registers aan elkaar knoopt is er eigenlijk no where to hide.

Komt je tinderdate uit de US? Daar doen ze niet moeilijk over privacy. Voer even de naam in op www.spokeo.com.... Kun je gelijk zien of iemand een strafblad heeft, gescheiden is, ziektes heeft, wie familie is en meer. Weet je meteen wat voor vlees je in de kuip hebt.

Het heeft ook zo z’n voordelen. Een goede screening vooraf, voorkomt teleurstelling en verdriet achteraf. En dat geldt net zo goed voor de zakelijke wereld. Ben je van plan een samenwerking aan te gaan? Zorg dat je weet met wie je zaken doet.

Wij controleren graag voor je of jouw (toekomstige) zakenpartner wel voldoet aan jouw core values.

Koop is koop

De man met de hamer: koop is koop!

Door Babette van de Venne | 17 jul 2019

Op grond van de wet moet aan twee ‘simpele’ vereisten worden voldaan om een rechtsgeldige…

Intersnack kraakt een harde noot met het merkrecht op Tijgernootjes

Intersnack kraakt een harde noot met het merkrecht op Tijgernootjes

Door Bodil Koppejan | 10 jul 2019

Iedereen kent de lekkernij wel van een feestje of van een gezellig avondje op de…

Datalek door een verlopen domeinnaam

Datalek door een verlopen domeinnaam

Door Mark Wiggelaar | 03 jul 2019

Het is een veel voorkomende situatie: een ondernemer start een nieuw bedrijf, kiest de bedrijfsnaam…

De kogel is door de kerk per 1 januari 2020 ziet het arbeidsrecht er (weer) anders uit

De kogel is door de kerk: per 1 januari 2020 ziet het arbeidsrecht er (weer) anders uit

Door Daisy Kruijver | 13 jun 2019

Nadat de Tweede kamer de Wet Arbeidsmarkt in Balans (in het kort: WAB) op 5…